welkom school

Graag vertellen we u hoe u uw kind aan kunt melden op De Wegwijzer. Het kan zijn dat u uw kind aan wilt melden omdat het over een tijdje vier jaar wordt. Het kan ook zijn dat uw kind al op een basisschool zit en dat er redenen zijn om over te stappen naar De Wegwijzer. In beide gevallen is het voor u prettig om te weten wat voor school De Wegwijzer is. Drie keer per jaar houden wij informatieavonden voor belangstellende ouders en één keer per jaar is er een Open Dag. De data hiervoor vindt u elders op de site en onderaan dit artikel. U bent daar van harte welkom om op een informele manier kennis te maken met de school. U krijgt informatie over de identiteit, het onderwijs en de organisatie op school. Er is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen en u kunt de school bekijken. Buiten deze momenten om kunt u natuurlijk altijd bellen of mailen om een afspraak te maken met de directie voor een informatiegesprek.

Besluit u uw kind aan te melden, dan nodigen wij u uit voor een kennismakingsgesprek met een van de directieleden. Na dit gesprek, als de aanmelding zowel van uw kant als van de kant van school definitief is, krijgt u de aanmeldformulieren toegestuurd. Het liefst ontvangen wij die voor 1 april weer terug, in verband met het indelen van de groepen voor het komende schooljaar. Lukt dit door omstandigheden niet, dan is dat geen probleem.

Een paar weken vóór uw kind echt bij ons op school komt, neemt de welkomstcommissie contact met u op. Deze commissie bestaat uit ouders en gaat graag met u in gesprek over uw verwachtingen van de school qua identiteit en onderwijs en hun eigen ervaringen hiermee.

Wij hanteren geen wachtlijsten en hebben geen leerlingenstop. We staan ervoor dat we alle kinderen goed, Christelijk onderwijs willen geven!

Ook als de keuze, na de kennismaking, niet valt op onze school, horen we dat graag.

Wennen aan school
Kinderen mogen, voordat ze echt naar school gaan, eerst een ‘dagje’ meedraaien. Op ‘De Wegwijzer’ is hiervoor is een vaste dag gekozen, nl. de woensdag voor ze op school komen. De betreffende leerkracht nodigt u met uw kind vóór die tijd uit om op school te komen kennismaken.