welkom school

Graag vertellen we u hoe u uw kind aan kunt melden op De Wegwijzer. Het kan zijn dat u uw kind aan wilt melden omdat het over een tijdje vier jaar wordt. Het kan ook zijn dat uw kind al op een basisschool zit en dat er redenen zijn om over te stappen naar De Wegwijzer. In beide gevallen is het voor u prettig om te weten wat voor school De Wegwijzer is. Normaal gesproken houden wij verschillende informatieavonden voor belangstellende ouders en is er een Open Dag. Door de coronamaatregelen zijn we dit jaar niet in de mogelijkheid om beide activiteiten door te laten gaan. Daarom nodigen we u uit contact op te nemen met ons voor een kennismakingsgesprek. U bent daar dan van harte welkom om op een informele manier kennis te maken met de school. U krijgt informatie over de identiteit, het onderwijs en de organisatie op school. Er is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen. Als de situatie het toelaat kunnen we u ook de school laten zien.

Weet u al dat u uw kind aan wilt melden op De Wegwijzer, dan nodigen wij u ook uit voor een kennismakingsgesprek met een van de directieleden.

Na dit gesprek, als de aanmelding zowel van uw kant als van de kant van school definitief is, krijgt u de aanmeldformulieren toegestuurd. Het liefst ontvangen wij die voor 1 april weer terug, in verband met het indelen van de groepen voor het komende schooljaar. Lukt dit door omstandigheden niet, dan is dat geen probleem.

Een paar weken vóór uw kind echt bij ons op school komt, neemt de welkomstcommissie contact met u op. Deze commissie bestaat uit ouders en gaat graag met u in gesprek over uw verwachtingen van de school qua identiteit en onderwijs en hun eigen ervaringen hiermee.

Wij hanteren geen wachtlijsten en hebben geen leerlingenstop. We staan ervoor dat we alle kinderen goed, Christelijk onderwijs willen geven!

Ook als de keuze, na de kennismaking, niet valt op onze school, horen we dat graag.

Wennen aan school
Kinderen mogen, voordat ze echt naar school gaan, eerst een ‘dagje’ meedraaien. Op ‘De Wegwijzer’ is hiervoor is een vaste dag gekozen, nl. de woensdag voor ze op school komen. De betreffende leerkracht nodigt u met uw kind vóór die tijd uit om op school te komen kennismaken.